Andersen születésének 200. évfordulójára megjelent 1+3 dán bélyeg közül Andersennek, mint az írónak állít emléket az egyik. A háttérben Andersen 1855-ben megjelent önéletrajzának első oldala látható, melynek címe: Szép mese az életem. Az elé Andersen tolla és tintatartója került. A rajzolt kacsa pedig A rút kiskacsa című művére utal. Ez nem Andersen rajza, bár ő is szívesen rajzolgatott.

A háttérben lévő kézirat barnás tintával íródott. A viszonylag egyenletesen jobbra dőlő betűk még harmonikus írásképet is adhatnának, ám a tinta halványabb és sötétebb „foltjai” mégis vibrálóvá teszik.
Bár a sorok kellő távolságra vannak, akadnak mégis olyan alsó- és felsőszárak melyek nagyon közel kerülnek egymáshoz. Néhol javítások, hozzátoldások is találhatók a szövegben, ami az alkotási folyamatban nem olyan meglepő. Az hogy a legfelső sor teljesen áthúzza, na ilyet is láthattunk már más szerzői kéziratokon, azonban az érdekes, hogy ezek a vonalak balról jobbra tartanak, mintha bal kézzel csinálták volna.
Szerző: Grafofil  2012.04.05. 09:13 Szólj hozzá!

Címkék: 2005 írók autográf meseírók Dánia Andersen Hans Christian

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr784282218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása