lear-foss-1988.jpgAz Edward Lear halálának századik évfordulójára megjelent négydarabos bélyegsor 32 pennys tagjára a Nonszensz ábécé egyik verse került, mégpedig a C-betűjé, melyhez kedvenc macskáját rajzolta le.

Foss kiscicaként került Lear hazához 1873-ban. A far,ka azért lett rövidebb, mert a szolgája arra a babonára alapozva, hogy a macska nem hagyja el, azt a helyet ahol a farka van, levágta és elásta. A cirmos kandúr a gazda kedvence lett, s számtalan alkotásában megjelent. Amikor elpusztult, nem telt bele három hónap sem és gazdája is elhunyt.

"C was a lovely Pussy Cat; / its eyes were large & pale; / And on its back it had some stripes,/ and several on his tail." Ez a rajz alatti négysoros versike (háromnak tűnik, de mégis négy!). Az első sorában szinte tapintható az a szeretet, melyet a „lovely Pussy Cat” szavak jelentését körbeveszi, a betűméret növekedése is jelzi, hogy fontos számára az, amit ott megjelenít. Néhány határozott t-áthúzás is látható (its, stripes, tail). Érdekesek a d-betűi is, olyanok, mintha bókolnának, vagy mintha hízelkednének. És a „had some” szavaknál minta belefeledkezne a vonalak rajzolásába, húzza tovább a d „farkincáját” s ezáltal egybeírja a két szót. Ha a sorvonalakat követjük: íveltet, lefelé tartót és majdnem egyenest is láthatunk.lear-letter-c.jpg

Szerző: Grafofil  2013.04.30. 08:23 Szólj hozzá!

Címkék: vers rajz 1988 festők költők autográf Nagy-Britannia Lear Edward

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr715213586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása