Thomas_Gray_stamp.jpgA 18. századi angol költő halálának 200. évében britek alkalmi bélyegsorba tették Thomas Gray-t, arcképével és aláírásával együtt.

Londonban született 1716 végén. Több testvére is volt, de csak ő cseperedett fel egyedül. Anyjával maradt miután szülei szétköltöztek. Majd nagybátyjánál élt, közben az etoni főiskolai évei boldogan teltek, szívesen töltötte idejét olvasással és barátokra is talált. 18-22 évesen Európában utazgatott egy barátjával. Tudós tanár lett a cambridge-i egyetemen, versírásba komolyan csak 26 évesen vetette bele magát. Nem volt termékeny szerző, és rendkívül kritikus volt önmagával, így kevés művét adta közre. Egyszer még nemzeti költőnek is választották, de ő inkább tanár maradt. Csak élete végén kezdett újra utazgatni. 55 évében járt, amikor elhunyt. Cambridge-i nyughelyén neve alá az „Elégia egy falusi temetőben” szerzője meghatározás is oda került.

Thomas_Gray_sign.jpgGray névaláírása mindössze öt betűből áll. A családneve remekül olvasható, a T-betűje meglehetősen érdekes, inkább G-nek tippelnénk, ha nem sejtenénk róla, milyen betű lehet. Csak az utolsó két betűt köti össze, a többi különáll a többitől. A dőlése egyenletes, és egyik zóna sem dominál túlzottan a többi rovására, és mindegyikben találhatunk egészséges hurkokat.

Szerző: Grafofil  2013.04.15. 08:20 Szólj hozzá!

Címkék: 1971 aláírás költők Nagy-Britannia Gray Thomas

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr705184291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása