Bár a bélyegeken nem, csak a hozzájuk tartozó alsó szelvényen jelennek meg az aláírások, mégis bemutatásra érdemesek. Egyrészt mivel így a többi elemtől elkülönülve tisztán, jól láthatóan jelennek meg az aláírások. Másrészt azért s a hat tagból álló sorozatra került muzsikusok zeneileg és földrajzilag is színesítik a palettát.

A kiválasztott zsidó kötődésű muzsikusok mind zeneszerzők is, akiknek a zsidó hagyományokból eredeztethető alkotásiak is vannak.
A hat bélyeg négy alkalommal jelent meg. Elsőként a két amerikai illetőségű zenész, Bernstein és Block bélyegei jelentek meg 1995 februárjában. Majd ugyanazon év áprilisában Schönberg és Milhaud bélyegei következtek. Majdnem egy teljes év telt el a Mahler-bélyeg megjelenéséig (1996. április), végül azév júniusában Mendelsson bélyege zárta a sort. Utóbbiak mindketten kereszténnyé lettek, mégis érdemesnek találtattak arra, hogy ebbe a körbe kerüljenek.
A bélyegek egyik oldalán a zenészek portréja látható, a másik részén a neves francia művész Gustave Doré bibliai témájú rézkarcai jelennek meg, összhangban a kiválasztott művész egyik jelentős alkotásával.
Az alsó íven az aláírás mellett megjelenik nyomtatva is a híresség neve is. Az érdekesség lehet, a nevek mellett a születés és halál idejének – számunkra – fordított megjelenése.
Szerző: Grafofil  2012.02.07. 10:06 Szólj hozzá!

Címkék: izrael 1995 1996 aláírás zeneszerzők

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr963613969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása