A szerbek két bélyeget jelentettek meg az Európa-bélyeg levélírás témájában. Színviláguk, motívumaik nagyon hasonlóak. A bélyegek hátterében egy levél látható – mégpedig nagyon úgy tűnik, hogy ugyanazon levél – eléje felbélyegzett boríték került, az előtérbe az egyiken toll, a másikon levélbontó látható. A kisebb címletűre a „levél”, a „posta” és a „Szerbia” feliratok cirill betűkkel, a nagyobb címletűre ugyanezek latin betűkkel lettek nyomtatva. Itt a kisebb címletet, a cirill betűs bélyeget mutatjuk be.

A toll árnyékában egy pecsét is van, mely a hátsó borítékon van. Az elől lévő borítékon fekete tintával íródott jellegzetes, gondos kézírás látható, egészen más, mint a hátteret adó levélen. A levélből sem sokat láthatunk, de annyi megállapítható, hogy cirill betűkkel íródott, bár a t-betűje latinos jellegű. Azaz olyan valaki írhatta, aki mindkét írást használta. Kényelmes vonalvezetés, elnyújtott kötővonalak jellemzik ezt az írást.
Szerző: Grafofil  2011.11.20. 10:02 Szólj hozzá!

Címkék: levél 2008 Szerbia Európa-bélyeg: levélírás

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr853305305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása