1992-ben a brit királyi posta olyan 10 darabos szettet jelentetett meg melyen különböző emléktárgyak láthatók, s ezek háttérben egy levél és egy térkép is van. Hat bélyegen láthatjuk a levél részleteit, ezek közül valamennyi kézírást ötön is.

A különálló bélyegeken szemügyre lehet venni az egyedi betűalakítást, hogy az összképhez közelebb kerülhessünk, érdemes a bélyegeket összeillesztve megnézni a levél-részletet. A sorokat nem nehéz követni, hiszen nagy sorközökkel íródott a levél. Az egyenletes jobbradőlés is érzékelhető. A bal margó kétszer olyan széles, mint a jobb oldali.
A határozottságra, az akarat érvényesítésére még a t-áthúzások is utalnak, melyeknek szép példáit láthatjuk itt ezen a részleten. Az alul lévő "that" szó két t-jét egyetlen vonallal húzza át. Érdemes a szóvégekre is egy pillantást vetni, melyek hol felfelé, hol lefelé kunkorodnak. Mivel ezek a szavak a lap jobb oldalára esnek, a másokhoz, a külvilághoz való viszonyulását is jelzik. Aki így ír arról feltételezhetjük, hogy úgy tudja a szavait "csomagolni", hogy nehéz eldönteni kedvességnek vagy éppen kritikának szánta.
Szerző: Grafofil  2011.11.05. 08:15 Szólj hozzá!

Címkék: 1992 levél Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr933289388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása