A Rossini születésének 200. évfordulójára megjelent motívumokban gazdag bélyegen nemcsak legismertebb művének címlapja, címszereplője, még a zeneszerző arcmása és aláírása is megjelenik.

A zeneszerető családba született Gioacchino Antonio Rossini (1792-1868) mindössze 18 éves volt, amikor első operáját, s 24 éves, amikor a Sevillai borbélyt bemutatták. Az olasz zeneszerző életművében a közel 40 opera mellett egyházi műveket, kantátákat, vonósnégyeseket és vokális zenét is számon tartanak.
 
Dallamosság és játékos betűformálás jellemzi az egyébként olvasható aláírást. Az R betűje kicsit „roggyantnak” tűnik, a többi szépen formázott. Bár az azonos betűk (s-ek, i-k) is csak hasonlítanak egymásra, mindegyik más kicsit. Ahogy a zenében is ugyanaz a hang, más környezetben máshogyan szól. S ahogyan egy dallamot sem, nos, Rossini aláírásának betűit sem tudnánk a szigorúan egyenes vonalak közé helyezni.  Különleges díszítés nincs az aláírásban, csak az utolsó betűjét kanyarintja alá egy kis visszahajló domború ívvel.
Szerző: Grafofil  2011.02.25. 08:11 Szólj hozzá!

Címkék: 1992 aláírás zeneszerzők muzsikusok Bulgária Rossini

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr442689117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása