A svájci bélyegen csak egy rajzolt portré, mellette Frank Martin aláírása, felette görögös betűkkel az Európa, lent ugyanúgy Svájc neve. Nos, találjuk ki milyen alkalomból is adhatták ki ezt a bélyeget!

A kiadás éve ezúttal nagyon is számít, hiszen 1985 az Európai Zene Éve lett. Erre a közös bölcsőre is utalhatnának a felirat görögös jellegű betűi. Ám ilyen betűk a bélyegtervező több munkáján is felbukkannak. Frank Martin neves svájci zeneszerző. S talán az sem véletlen, hogy erre az alkalmi bélyegre olyan alkotó került, aki több európai országban is megfordult. Frank Martin (1890-1974) Svájcban született (Genfben), alkotóként vagy tanárként Zürichben, Rómában, Párizsban és Bécsben is tevékenykedett. Élete utolsó évtizedeit Hollandiában töltötte. Mielőtt a zenével kötelezte volna el magát, matematikát és fizikát tanult. Majd a zenei irányzatoktól független, egyéni hangú zeneszerzővé vált. Főleg zenekari műveit és balett-zenéit tartják számon.

Frank Martin aláírása hosszúkásnak hat, a középbetűire még csak ráfogható hogy ugyanolyan magasak, mint amilyen szélesek, de a kétzónás betűi már magasra nőnek. Különösen igaz ez a kezdőbetűire, melyek közül az első, az F a legkiemelkedőbb.  Érdekes apróság, hogy a t-áthúzása és az i-betű pontja egy vonalba kerül, az sem kizárt, hogy egy mozdulattal készült.
Látva betűit, felmerülhet, netán balkezes volt. S bár fotóin a cigarettáját általában bal kezébe fogja, mégsem találtam e feltételezésre kellő megerősítést.
Szerző: Grafofil  2011.02.13. 10:23 Szólj hozzá!

Címkék: aláírás 1985 zeneszerzők muzsikusok Svájc Európa-bélyeg: zene éve Martin Frank

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr752657420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása