Franz Kafka születésének 100. évfordulójára bocsátott ki egy szép bélyeget a német posta. Képe kevés elemből építkezik és nagyon hatásos, szinte misztikus. A felső harmadában lévő rózsaszínes égbolt lejjebb sötétlila köddé válik. A világosabb sávban a Prága (Kafka szülővárosa) Óvárosában lévő Tyn templom két tornyának sziluettje magasodik. A sötétebb, alsó sávban Kafka névaláírása terül el. Ez az elhelyezés is már-már szimbolikus.

A mélyben elterülő fehér vonalú aláírás jól olvasható kecses és határozott egyszerre. Érdekessége, hogy a kezdő „K” betű igencsak távolra esik a következő betűtől, ám a „K” betű elnyújtott végvonala által képzett ív szinte alulról öleli át a nevet. A felsőzónás betűk „f” és a „k” hurka elég kicsi, nem magas és nem is széles. Viszont az „f” alsó része legalább olyan hosszú, mint a közép és felsőzóna együttvéve. Az „a” betűk erősen zártak.
Az egyébként balkezes Kafka szövegírásához viszonyítva az aláírása harmonikusabb. Ebben mintha több tartás lenne, mint a kézírásos szövegben (amely a bélyeghez kiadott lapon is látható).

 

 

Szerző: Grafofil  2010.12.20. 09:54 Szólj hozzá!

Címkék: 1983 aláírás írók balkezesség autográf Kafka Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr932527445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása