Erőteljes, a lendület és a határozottság ügyes elegyét mutató aláírás, melynek alapvonala is felfelé tart. Kerekded elemeket nem találunk benne. Keresztnevét és családnevét egybe írta, mégis kimagaslik a többi betű közül vezetéknevének kezdőbetűje a p-hangnak megfelelő cirill betű. A két szára, két lendületes vonal, összeköt, s ezek együtt 4-es alakzatot adnak (férfi elem, és biztonság száma), s még azzal a lendülettel egy balra tartás után kerül rá a teteje. Ha a szélességét tekintjük, akkor az eredeti név arányaihoz képest szinte fordított az aláírásban a keresztnév és a családnév által elfoglalt terület. Hiszen kevesebb betűből áll, így rövidebb lenne a családneve, mégis az aláírásban, kb. 2/3-át az aláírásnak. Bizonyos, hogy rövidített formában jelzi a keresztnevét, bár a l-hangnak megfelelő nagybetű azért azonosítható. Mindez azt jelzi, hogy ő elsősorban munkájában, alkotásaiban akarta kiteljesíteni önmagát. Értelmes, határozott értékrenddel bíró, következetes ember volt.

Ljubomir Pipkov (1904–1974) zenész családba született, az első leckéit apjától kapta. Előbb Szófiában képezte magát, majd 22 éves korától zeneszerzést, zongorajátékot tanult a párizsi Ecole Normale de Musique hallgatójaként. Miután hazatért Bulgáriába korrepetitor, idővel karigazgató lett, majd 1944-től a szófiai Operaház igazgatója valamint és az Állami Zeneakadémia professzora lett. Zenéje ismert és népszerű a Balkán országaiban. Három operát komponált. Közéleti személyiségként és pedagógusként is elismert volt.
Szerző: Grafofil  2011.06.28. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: 2004 kotta aláírás zeneszerzők muzsikusok Bulgária Pipkov Ljubomir

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr552967194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása