Atanasz Dalcsev és Ljubomir Pipkov azért kerültek az együtt kiadott bélyegekre, mert mindkettőjük születésének 100. évfordulóját 2004-ben ünnepelték.

Az eltérő névértékű bélyegek motívumai, és színezése is hasonlatos. Mindkettőjük portréja mellett helyet kap aláírásuk. A költő Dalcsev bélyegén a háttérben lévő jelenet világosabb része szinte fényt vetít aláírására. Pipkov portréja mögé kottarészlet került, utalva zenei munkásságára. Mindkét aláírás alapvonala felfelé tart, és abban is hasonlóak, hogy a vezeték és a keresztnevüket egyben írják le. Ám az írást létrehozó mozdulatok jellegében eléggé különböznek. Érdekes módon az írások illenek a mellettük lévő képhez: Dalcsev mosolygós, illetve Pipkov komoly tekintetéhez.
Szerző: Grafofil  2011.06.22. 14:46 Szólj hozzá!

Címkék: 2004 aláírás Bulgária Dalcsev Atanasz Pipkov Ljubomir

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr472964615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása