Éppen ma négy éve jelent meg az a négy gibraltári bélyeg, mely az akkor egy évtizede elhunyt Diana hercegnő emlékére készült. A fekete-fehér bélyegek mindegyikén más-más fotón jelenik meg Diana arca, ezek mellett rózsaszínnel az aláírása. Ez a szín, mely a tiszta szereteté, köszön vissza egyes szettek és sorok keretén a szív formában is, arra utalva, hogy a Diana a „szívek királynője” marad sokak emlékezetében.

A bélyegekből számos variációban sorok és szetteket adtak ki, de valójában négyféle bélyegről van szó, ezeken ugyanaz az aláírás szerepel. Motívumai még a 10-es szám, szívek és egy koronás D-betű.
 
Diana Spencer (1961-1997) bár vérségi kapcsolatban állt a királyi családdal, mégis inkább hétköznapi lány volt. Ám amikor húszévesen házasságot kötött a brit trón várományosával élete mesés fordulatot vett. Bár kétszeres anya lett, a házasságát mégsem kísérte a boldogság. Hosszú évek kirakatházassága után hivatalosan is elvált férjétől, egy évvel később 36 évesen balesetben hunyt el. Az egész világ gyászolta őt. A századvég ikonikus alakjává vált, s népszerűségében nemcsak pozíciójának, hanem személyiségének is része volt. Idén még csak 50 éves lenne...
 
A bélyegen lévő aláírásának paráfja (aláhúzása) a tervező szándéka szerint könnyedén „ül” az amúgy elég harsány Gibraltár feliraton. A paráf távol van az aláírástól, s széltében mind a kezdő mind az utolsó betűn túlér. Az írás jól kiírt, betűformák egyszerűek és zártak. (A D-ben és az utolsó a-ban is van a betűn belül vonal.) Az írás kötött, csupán az ékezetes betűnél emeli fel a tollát. Külön tanulmányt érdemelne, hogy az i ékezete milyen messzire is került az elvárható helyétől, s éppen az „n” első törzsvonalára, ami szintén az „én” területe.  S az hogy ez kicsit magasabb és, mint a második, s még egy hurok is gazdagítja, jelzi, hogy egyre inkább képes volt kiállni magáért.
Szerző: Grafofil  2011.03.30. 14:01 Szólj hozzá!

Címkék: nők 2007 aláírás paráf Gibraltár Diana walesi hercegnő

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr762785058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása