1996-ban az európai bélyegkiadás fő témája a nők voltak, ehhez kapcsolódik a lettországi Zenta Maurina bélyeg. S ezért is bukkan fel több nő abban az évben nemcsak e földrész bélyegein. A leghíresebb lett írónő blúzán és sálján a lett zászló színei tűnnek elő, s a háttér egén kézírása is megjelenik.

1897-ben egy lett faluban született anyagi ágon német gyökerekkel. 5 éves korában gyermekbénulással tolószékbe került. Kitűnő tanuló volt, a filozófia doktora lett 1938-ban. Íróként, esszéistaként, filozófusként és fordítóként is számon tartják. 1946-ban Svédországban telepedett le férjével. Mindketten az uppsalai egyetemen tanítottak. Férje Konstantin Raudive, aki Jung tanítványa volt, parapszichológiával is foglalkozott, elsősorban az ún. EVP-t (elektronikus hang-jelenség) kutatta. 1966-ban telepedtek le Németországban Freiburg közelében, 80 évesen hunyt el, ott is temették el.
Az egyszerűsített betűk a kötöttség és kötetlenség együttes jelenléte, (feltehetően) kisbetűs írás nagy sorközökkel olyan embert jeleznek, aki az élet apró mozzanatait befelé mélyen éli meg, és elmélkedésre is hajlamos.
Szerző: Grafofil  2011.03.18. 15:04 Szólj hozzá!

Címkék: nők 1996 írók filozófusok autográf Lettország Európa-bélyeg: híres nők Maurina Zenta

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr622750246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása