2009-ben a finn posta 5 bélyeget adott ki az üdvözléshez, gratulációhoz kapcsolódó motívumokkal: csomag, virágok, postagalamb, torta is feltűnik az azonos névértékű bélyegeken. Ezek közül azt mutatjuk be melyen a rózsa és a csésze kávé mellé kézzel írott levél került a festett csendéletre.

Az írás kissé „szálkás”, s ezt az érzetet a hosszú szárak is erősítik. Az egymás alatti sorokban a felső- és alsó szárak néhol összeérnek. S a vonalak telítettségében is vannak különbségek, ettől némi vibrálás van az írásképben. A sorok alapvonalának hullámzását még így is lehet érezni, ha pedig vonalzót illesztünk a sorokhoz, még tisztábban látszódik. A bal margó kellően széles (a nyomtatott A betű vonalában van a lap széle, a másik széléről csak sejtéseink lehetnek. A felső részét sem lehet sejteni, így azt sem lehet tudni melyik az első sora vagy éppen megszólítás, hiszen halványan írás látszódik feljebb (a nyomtatott 2009 szám alatt is), és van egy afféle kezdősora (a nyomtatott D betű magasságában) is. Bár feltételezhető, hogy a felül lévő a dátumozás, helymegjelölés, a szöveghez közelebb eső a megszólítás lehet.
Szerző: Grafofil  2011.11.26. 08:51 Szólj hozzá!

Címkék: levél 2009 Finnország

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr263308660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása