Kezdjük a költői bélyegek sorát Eduard Mörikével, azzal a német poétával akivel legutóbb papként találkoztunk. Ezzel a 2004 szeptemberében megjelent alkalmi bélyeggel születésének 200. évfordulójára emlékezett a német bélyegkiadás. Az igazán hangulatos bélyegen tintatartó, szemüveg és a kéziratos versre helyezett toll látható.

mörike-stamp.JPGSajnos a takarás miatt nem sokat láthatunk a kéziratból. A költemény címe „Ein Tännchen grünet wo ...” (Egy fenyő kivirágzik, ha…). Állítólag! Bár a kéziraton lévő cím nem tűnik négytagúnak. Ám az első sorában lehet ez a szöveg. Más Mörike-kéziratokat látva, aligha lehet kérdés, hogy ezeket a sorokat is ő vetette papírra.

A dőltbetűs írás tetszetős. A sorkezdő nagybetűk egymás alatt kellemes látványt nyújtanak. A szóközök nagyok, a sorközök viszont nem annyira nagyok, hogy kényelmesen beleférjenek a felső és alsó hurkok is a sorokba, így azok olykor közel kerülnek egymáshoz. Az alsó sorok végén hasonló elemeket (f vagy g betűk lehetnek) figyelhetünk meg.

Szerző: Grafofil  2013.04.03. 08:00 Szólj hozzá!

Címkék: vers 2004 költők autográf Németország Mörike Eduard

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr345176163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása