Szép számmal találhatunk olyan bélyegeket, melyeken a közkedvelt pápa alakja mellett aláírása is megtalálható. Ám nemcsak híveknek és bélyeggyűjtőknek, hanem a grafológia iránt érdeklődőknek is igazi különlegesség az a bélyegsor, melyet a Karol Wojtyła nyomában sorozat nyitányaként jelentetett meg a lengyel posta. A II. János pápaként híressé vált egyházi személyiségnek nemcsak pápaként, hanem bíborosként készült aláírása is helyet kapott rajta.2JanosPal-sor.jpg

A közkedvelt pápa a lengyelországi Wadowicében született 1920. május 18-án. 90 évvel később 2010. május 18-án jelent meg ez a bélyegsor, melyre az ifjú és a középkorú Karoly Wojtyła fényképe is felkerült és láthatjuk őt pápaként. Az utolsó szelvényén pedig már II. János Pál pápa emlékműve látható, mely az egyik szelvényen lévő Boldogságos Szűz Mária bazilika mellett áll. A másik helyi épület a Péter apostol templom.

2JanosPal.JPGA bélyeghez kiadott alkalmi borítékon jobban látható a két aláírás, így ezt mutatom be. A két aláírás közül a pápai a jobban olvasható, és valahogy egységesebb és harmonikusabb is. Mégis szinte érezhető, hogy akár ugyanazon személy írhatta ezeket: egyrészt az azonos dőlésből, másrészt a jellegzetes zónaarányból. Mindkét aláírásban a középzónás betűknél "méretesebbek" az alsó illetve a felsőzónába kerülő részek.

Szerző: Grafofil  2013.01.12. 08:37 Szólj hozzá!

Címkék: aláírás 2010 papok Lengyelország Wojtyła Karol II. János Pál pápa

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1005009706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása