Kolumbusz.jpgVégül, de nem utolsósorban jöjjön valaki, akit a hajózás és a felfedezés témakörben illik megemlíteni. A Virgin-szigetek felfedezésének 500 évfordulójára kiadott szett bélyegein Izabella királynő, hajók, zászlók, és persze maga Kolumbusz is látható. Hiszen e szigetek felfedezője is ő.

A szett egyik bélyegen ott van a kézjegye is, mely manapság is fejtörést okoz még a kutatóknak. Grafológiai szempontból sem vizsgálható, de érdemes arra, hogy bemutassuk a görög és latin betűket egyaránt tartalmazó kompozíciót.

Kolumbusz Kristófnak (1451-1506) az első útja leghíresebb, amikor is Amerikát fedezte fel 1492-ben – tévedésből. Visszatértét követő évben újra ebbe a térségbe hajózott, s ekkor lépett a Virgin-szigetekre is (1493). Harmadik útja 1498-ban bő három hónapig (92 napig) tartott. Majd negyedik útja jó két évig (1502-1504).

Szerző: Grafofil  2012.09.29. 10:04 Szólj hozzá!

Címkék: 1993 hajózás aláírás felfedezők Kolumbusz Kristóf Brit Virgin-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr44790732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása