Francia Polinézia 1983-as légipostai bélyegének kerete, stílusa is elmúlt korokat idéz, az alapja térkép. A maga nemében tetszetős bélyegen Bligh Ausztráliára mutat, alakja alatt búvik meg az aláírása. A térkép jobb oldalán kiemelve – azaz nem méretarányosan – Tahiti körvonalazódik és a kenyérfa gyümölcse is felismerhető.

Bligh1983stam.jpg

 

Bligh1983szel.jpg Mivel Bligh aláírása nemcsak a bélyegen, hanem a bélyegív szélére nyomtatva is megjelenik, onnan vettem át, hogy jobban lássuk. Akár azonos is lehetne az előző bejegyzésben bemutatott Bligh-aláírással, de ez egy másik. Természetesen sok a hasonlóság, de a különbség is szemmel látható. Érezhetően tágasabb, szélesebbek a betűi és a betűk közötti tér is megfelelő. Az első tollfelemelés itt is az i betű-nél történik, és lám itt is a l-betű fölé kerül a pont, mégpedig elég magasra. A g-betűje, ha keskeny is, a feje és az alsó hurka is megvan és a h-betű is hozzákapcsolódik. Az utolsó betűből némi bizonytalansággal képződik a paráf, ami a családnevet emeli ki, és a vége túlmutat a néven. A név alapvonala kevésbé hullámos és felfelé tart, ezt a felfelé tartást a paráf íve is erősíti.

Szerző: Grafofil  2012.09.26. 08:50 Szólj hozzá!

Címkék: 1983 hajózás aláírás paráf Francia Polinézia Bligh William

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr734790679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása