Születésének 200. évfordulójára egy nagyobb négyzet-alakú bélyeg jelent meg Andersen arcképével és mellé három kisebb álló formátumú különböző tevékenységeire (művész, író, utazó) utaló is. Az ún. fő bélyegre – melynek máltai változatát már bemutattuk - a dánok a művész aláírását helyezték.

A bélyegen fejre állított helyezett aláírást bemutatjuk normális helyzetben is. Az Andersen által tanult írás ismerete nélkül, aligha tudhatjuk, mihez kellene hasonlítania a két önmagában álló nagybetűnek. De az családnév betűinek többsége felismerhető számunkra is. Minden névelem után ott a pont, még a nem rövidített után is. Ugyanúgy megtalálható az ékezetek is minden elemnél.
A felső- és az alsózóna hangsúlyosabb az írásban, a középzóna, azaz a valóság nem ennyire erőteljes, ami nem is meglepő – sem élettörténetét, sem műveit ismerve.
A név közepén az A és a d betűk hurkai bájosan borulnak egymás felé.
Szerző: Grafofil  2012.04.02. 08:54 Szólj hozzá!

Címkék: 2005 aláírás írók meseírók Dánia Andersen Hans Christian

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr274282160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása