Születésének 150. évfordulójára elegáns bélyeget jelentetett meg hazája. A bélyeg Ruppert Bunny ausztrál művész 1902-es egészalakos festett Melba-portréja alapján készült. Képkivágás, némi színfrissítés, no meg oldalra odakerült az aláírása is, olyan jellegű vonalakkal, mintha az is oda lenne festve. A szélben lengedező sál színe ismétlődik az értékjelzésen … nos, ez igazán szép munka!

Nellie Melbát a híres ausztrál lírai szopránt már bemutattuk márciusban, amikor 1961-es bélyegét, s az azon lévő aláírást is. Fél évszázaddal ezelőtt még egyszínnyomással szoborként, most már színesben és festményként jelent meg. Talán megérjük, hogy fotón is láthatjuk bélyegen!
Ahogy a régebbi bélyegre is csak a vezetékneve került, itt is csak egytagú az aláírás. És hasonlít az övéhez, de lehetséges, hogy többet is módosítottak rajta annál, hogy még „elemezhető” maradjon.
Szemmel láthatóan, levágták a legtetejét. Azért nézzük meg! A kezdőbetű kisbetűs formája a jelentőségteljes, felső zónás kezdővonallal megvan. A fölé kerülő vonalka annyira keskeny a többihez képest, hogy nem is tudom, hogy odatartozónak véljem-e. Az öt betűből álló név itt két helyen is megszakad. Bár nem lehetetlen, hogy ilyen aláírása is akadt. De több Nellie Melba-aláírás is vizsgálva, azokon vagy tollfelemelés nélkül írja le vezetéknevét, vagy csak egyszer a kezdőbetű után emeli fel. Az hogy a b-betű hurka magasabbra ér, mint az l-é, szintén sajátossága aláírásainak, s itt is észreveheti a figyelmes szemlélő, hiszen az l-hurka teljes, a b-betűé pedig „vágott”. Ugyancsak jól kivehető a keskenyedő és plusz hurkos a-betűje. Az aláírás hullámos alapvonala egyébként nagyon jól hat a régiesített, töredezettebb vonalú betűkhöz.
Szerző: Grafofil  2011.09.18. 09:03 Szólj hozzá!

Címkék: festmény nők hitelesség aláírás 2011 muzsikusok Ausztrália Melba Nellie

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr783056633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása