Születésének 100. évfordulójára jelent meg ez a bélyeg. Az idealizált festményen bal kezét emeli állához az Egyesült Államok 40. elnöke, a háttérben Santa Barbara-i farmja. A bélyeg szélén látható az aláírása is. Ő is egyike a balkezes elnököknek, bár írni jobb kézzel szokott.

Reagan sportriporterként kezdte, majd a színészkedésre váltott, és mint magas és jóképű férfi több filmben is szerepelt. Ismertsége nagyban hozzájárult politikai karrierjéhez. 69 évesen lett először elnök, két ciklus után vonult vissza. 93 évesen hunyt el 2004-ben. A következő évben, 2005-ben születésnapjára jelent meg először bélyege az Államokban, ez már a harmadik bélyeg, melyet az arcképével nyomtak. Özvegye, Nancy, is jelen volt a bélyeg beharangozó ünnepségén.
Reagan betűi alapjában véve egyszerű megformálásúak. Az írás kötött, egyetlen „indokolatlan” tollfelemelés látható benne a keresztnevének kezdőbetűjét követően. Formájukat nézve kellően hasonlóak az azonos kezdőbetűk, csak az első nagyobbra sikeredett. És mindkét nagybetűje magasabb, mint a kétzónás betűk. A betűk legtöbbje – az egymás mellé kerülő d-t és R-t kivéve – enyhén balra dől. Az alapvonal is eléggé hullámos. Az utolsó betű olyan mintha „felugrana”, hiszen nem magasabban van az előtte lévő betűnél, ám ha a szókezdő R legalsó pontját nézzük, azzal már közel egyvonalban van. Azért a „g” telt hurkára, és felül nyitott ováljára is érdemes egy pillantást vetni.
Szerző: Grafofil  2011.09.03. 09:52 Szólj hozzá!

Címkék: aláírás 2011 színészek balkezesség Amerikai Egyesült Államok Reagan Ronald

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr603046521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása