Majdnem két évszázad választja el őket egymástól, ám valami mégis közös bennük: írként Nagy-Britanniában lettek ismertté. Ezért kerültek ők ketten erre a bélyeg-párosra.
 
Burke és Andrews is az ír fővárosban, Dublinban született. A keresztnevük is több mint hasonló, ugyanis az angolszász Edmund név ír megfelelője az Eamonn (lásd http://www.irishbabynames.com). Életük során mindketten átköltöztek Angliába, ahol ismertté váltak, bár más területen voltak hatással korukra. Burke a politika és a filozófia területén, Andrews pedig a médiában.
Mindkét bélyegen az alakok fekete-fehérben láthatók bár egyikük festményen, a másikuk fényképen. A színek a feliratokban és a szélső – a témát jelölő sávban – jelennek színek. Az aláírások – elég szokatlanul – rózsaszínben tűnnek fel. Azok elhelyezése is hasonló: belelógnak a szélső sávba, s alapvonaluk is felfelé tart.
Szerző: Grafofil  2011.06.01. 09:51 Szólj hozzá!

Címkék: 1994 aláírás irish in great britain Írország Andrews Eamonn Burke Edmund

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr152919931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása