A Cervantesről elnevezett oktatási intézmény fennállásának 50 évfordulójára jelent meg ez a bélyeg. Az intézmény logója, a névadó portréja mellett egy 1616-as levélének másolata is látható rajta. Bizony, elég ritka, hogy egy teljes levél helyett kapjon egy bélyegen!

Előbb néhány szót az 1956-ban alapított intézményről, melynek célja az új generációk képzése a társadalmi igényekhez. Nem csak középfokú oktatás zajlik itt, hanem pedagógusképzés is. Több mint négyezer diák végzett már a Cervantes Líceumban, mely komoly infrastruktúrával rendelkezik (könyvtár, labor, számítógépes terem, sportpályák) s ez a komplex intézmény így valóban képes az új igényeknek megfelelni.
Hogy a névadónak szentelték szinte a bélyeg egész felületét, abban része van annak is, hogy a bélyeg megjelenése előtti évben volt éppen négyszáz éves évfordulója a Don Quijote első kiadásának. Cervantes (1547-1616) halála évben kelt levelét 69 évesen írta. Ugyan jól áttekinthető, de van benne némi vibrálás, mintha az energiáit nem tudná kordában tartani. Megesik, hogy egyes alsó szárakba beleér a következő sor egy betűje. Ami viszont igazán tiszteletreméltó teljesítmény – amennyiben a bélyegkészítők nem módosították a mintát –, hogy a jobb margója szinte egyenes, ezt nem könnyű ám létrehozni.
Szerző: Grafofil  2011.01.26. 10:32 Szólj hozzá!

Címkék: 2006 levél írók autográf Cervantes Paraguay

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr812614464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása