Két nevezetes spanyol keze nyoma is szerepel azon a panamai bélyegen, melyet 2007-ben adtak ki. Ami még összeköti őket az Don Quijote. Cervantes aláírása mellett a bélyegre került még Dalí illusztrációinak egyike, melyet a népszerű regényhez készített.

Információs szövegekkel nem zsúfolták tele a bélyeget, de a jobb alsó sarokban lévő felirat szerint 400 éve adták ki a Don Quijotét. Bár ennek egyéb adatok ellentmondanak, de mindegy is! Az látható tény, hogy e felirat fölött megjelenik Salvador Dalí rajzán a népszerű regény két főalakja. A szikárabb a bolondos gróf, a köpcös pedig hű szolgája Sancho Panza. A rajzba pedig szinte beleér a bal alsó részben lévő Miguel de Cervantes Saavedra  aláírás. Az aláírás mögött az ugyancsak kalandos életű író arcképe sejlik fel.
Nézzük az aláírást! Azt nem tudni, hogy valóban ennyire felfelé tartó vagy csak így helyezték el a tervezők. A betűk egyszerű kivitelezésűek, aligha hivalkodóak. Többnyire zártak, kerekségre hajlamosak és teltek. Aláírásának egyáltalán nem erőteljes a felsőzónája, sőt érdemes megnézni, hogy a „Cervantes” névelem kezdőbetűje nem is tűnik nagybetűnek. A paráf a név alatt egyszerű vonal csupán, ám a jobb oldalon többszörös körökből, félkörökből álló alakzatot hoz létre.
Szerző: Grafofil  2011.01.24. 14:23 Szólj hozzá!

Címkék: 2007 aláírás írók paráf Panama Dalí Don Quijote Cervantes

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr82609782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása