A Mitt Aland (My Aland, Én Alandom) bélyegsorozat 2004-ben a már leköszönt a finn elnököt választotta azon hírességek sorába, akiket személyes kapcsolat fűz a szigethez. Éppen Mauno Koivisto volt azt, aki hivatalba lépését követően fontos szerepet játszott abban, hogy az autonóm Aland saját bélyeget adhasson ki 1984-től. S ennek akkor éppen két évtizede volt.

Az egykori finn elnök szenvedélyes halász. A bélyeg fotóján, mely 1986-ban készült, a hajóját láthatjuk. A kékes-szürkés képre, sárgás-olívazöldes árnyalattal került rá az elnök aláírása. S alá a neve nyomtatott betűkkel is.

Az aláírás nem olvasható, még a kezdőbetűi sem beazonosíthatóan. Dinamikus, hullámos vonalak, melyekben enyhe szögeket is felfedezhetünk. Érdemes megjegyezni itt, hogy a hullámos kötésmódot a diplomáciai készséghez társítja a grafológiai szakirodalom. Nos Mauno Koivisto hullámvonalai mellett még a kezdőbetűi, illetve az aláírást záró vonala is figyelmet érdemel. Elég magasak ezek, jelezve azt, hogy büszke arra, amit elért. Ez a három kimagasodó elem egyébként akár egy vízi jármű képét is eszünkbe juttathatja. Talán érzik az evezéshez hasonló mozdulatot ebben az aláírásban, főleg az aláírás legelejébe „képzelhetünk” evező embert.
Szerző: Grafofil  2011.01.15. 18:08 Szólj hozzá!

Címkék: 2004 aláírás mitt aland sorozat Aland Koivisto Mauno

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr652586145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása