A Mitt Aland (My Aland; Én Alandom) bélyegsorozatán olyan hírességek jelennek meg, akiknek személyes kapcsolata van a kis balti szigetállammal. 2005-ben Björn Borg, a legendás svéd teniszező, került a bélyegre. A kilencvenes évek végén számos veterán tenisztornán vett részt, s azóta családjával is gyakran látogat el a közeli szigetre. A bélyegképen Borg a tengerparton áll, s a kép alsó részén, nem túl harsányan, fehér vonalakkal az aláírása is megjelenik. Ám - biztos, ami biztos - nevét nyomtatott betűkkel is megjelenítették.

Aláírásának legfőbb érdekessége, hogy mennyire más ez, mint az, amit Björn Borg márkajelzéseként ismerünk. De ez az aktuális, nézzük ezt! Az egész aláírás enyhén hátra (balra) dől. Öblösek és alulról nyitottak a nagy kezdőbetűi. Érdemes megfigyelni a B-k felső kezdő felső ívében a kis szögeket. A többi betűje szinte fel sem ismerhető. A Björn név olvashatatlan, de ha a Borg-nak megfelelő vonalakat vizsgáljuk ott egy-egy apró megformálás erejéig kivehető az o, az r, és persze a g betű is, mely hosszú szárral tart a mélybe. De mégis az egész „itt is vagyok nem is vagyok” hatású. Ez valami olyasmit jelezhet, hogyha a világhírességként kell megjelennie, kedves és közvetlen, azt már felvállalja, egyébként meg, ha lehet, azért hagyják őt békén, hadd legyen csak magánember. Érdekes elem, a g-szárára került áthúzás is. Ezzel azért nem érdemes foglalkozni, mert a bélyeghez kiadott képeslapon kétszer is látható Borg aláírása, ám ez ez áthúzás azokon nincs.
A névelemek távolsága is érdekes, ha a B törzsvonalát (szárát) tekintem, akkor úgy tűnhet, távol van, ám ha a Borg B-jének legbalabbi pontját veszem, akkor már nincsenek is annyira távol egymástól.
Szerző: Grafofil  2011.01.13. 10:05 Szólj hozzá!

Címkék: 2005 aláírás mitt aland sorozat Aland Borg Björn

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelyegen.blog.hu/api/trackback/id/tr572580630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása